PLASTOBALL

Cégbemutató

A korábbi időszakban bevezetett – és jelenleg is gyártott – játéklabdák technológiai bázisán az utánpótlást képző sportlabdák új generációja született meg Magyarországon, Szarvason. A Plasto Ball® Kft. egy 65 éve alapított, különböző műanyagipari termékeket gyártó vállalatból vált ki 1992-ben és azóta szarvasi üzemében végzi ipari tevékenységét, saját előállítású termékeit belföldön és különböző európai országokban értékesíti.

A Plasto Ball® Kft. üzemében modern rotációs technológiával készülnek a sportlabdák, amelyek egyedülállóan alkalmasak mind kültéri mind pedig beltéri használatra. Jó mérettartásúak, optimálisan pattannak ezek a labdák, tökéletesen fújtathatóak, vízállóak és kopásállóak. Ezek a tulajdonságok egy különleges anyagnak köszönhetőek, a kifejezetten sportolásra fejlesztett KOGELAN® sportplasztik alapanyagnak. A Plasto Ball® Kft. által fejlesztett KOGELAN® sportplasztik alapanyagból készült labdák tökéletes alternatívái a drágább hagyományos varrott bőr és műbőr labdáknak.

Kik vagyunk?

A Plasto Ball Kft. – egy kb. 60 éve – különböző műanyagipari termékeket gyártó cégből vált ki 1992-ben és – fő profilként – a legmodernebb rotációs öntéssel gyárt különböző játék- és sportlabdákat.

Az ismertebb játéklabdák mellett – (kb. 20 évvel ezelőtt kifejlesztett un. speciális KOGELAN plasztik soft anyagokból) – 3 féle termékcsoportban gyártunk sportlabdákat:

  • a KOGELAN HARD labdák: a hagyományos, varrott labdák finomított alternatívái,
  • a másik kettő: a KOGELAN Supersoft és a KOGELAN hypersoft labdák főleg gyermeksportra és egyéb speciális célra készülnek. A különleges, rugalmas anyagnak köszönhetően a gyermekek félelem nélkül találkoznak a labdával, ütközéskor az érezhető fájdalom csillapított a labda anyagának köszönhetően. (Egyre komolyabb a térhódításuk e termékeknek az igényes Nyugat-Európai piacokon.)

A fentiekkel a labdák egy teljesen új generációja született meg cégünknél, melynek bővülése folyamatos.

Szakmai térhódítás:

A KOGELAN spotlabdák a kereskedelmi forgalmuk növekedése mellett – szakmai területeken is nagyon hamar elismerést szereztek, amelyre vonatkozóan legfontosabb említésre méltó tények a kogelan futballok szakmai térhódításáról:

  • már 2002-ben az 1-6. osztályos gyermekek labdarúgó foglalkozásait vezető Góliát McDonald’s FC az un. „Góliát Kódex”-ben edzéstervéhez két féle futballt jelölt meg: a „kogelan és bőr labdákat”.
  • később (2016. február 26-iki referenciájában) az MLSZ a gyermekfutballhoz felhasznált háromféle kogelan futballról állapítja meg „az OTP Bank Bozsik-programban, a futballok legnagyobb hányadát jelenleg ez a termékcsoport teszi ki”.

Saját előállítású termékeinkkel belföldön és exportra egyre jelentősebb volumenben kereskedünk: nagykereskedelmi egységekbe, sportáruházakba, sportszövetségek, sportegyesületek felé.

Since 1951

Cégünk jogelődjét – egy 14 fős fodrász szövetkezetet – a II. világháborút követő évek kemény időszakában, 1951-ben alapították magánpraxisuktól megfosztott fodrászok. Kezdetben – az idők szavát megértve a szövetkezetben folytatták korábbi munkájukat; majd – vállalkozó szellemű – elnökük vezetésével árutermelésre tértek át (papírzacskókat, dobozokat, majd papírtársasjátékokat kezdtek gyártani); a cég új neve Szarvasi Dobozkészítő és Szolgáltató Szövetkezet lett.

A szolgáltatás stagnált, az árutermelés gyorsan fejlődött. A cégalapító fodrászok 1964-ben kiváltak a szövetkezetből, amely egyre inkább a játékgyártás felé orientálódott: papírtársasjátékokat és különböző műanyag játékokat kezdtek egyre növekvő mennyiségben gyártani. A cég neve 1965. január 1-től: Szarvasi Műanyagfeldolgozó és Játékkészítő Ktsz.

1965-ben és 1967-ben fiatal vegyészmérnököt vett fel a Ktsz. A fejlődés felgyorsult: 1965-1970-ig az árbevétel megháromszorozódott 36,6 millió Ft-ra, a dolgozók létszáma pedig 171 főről 370-re emelkedett; ezt követően a technológiai fejlesztések felgyorsultak, új profilokat telepítettek le. A termékösszetétel 1970-1980 között alakult ki.

Termékcsoportok

a)   Gyermekjátékok (elsősorban műanyagjátékok: pl. hajasbaba gyártás, sípoló babagyártás, játéklabda gyártás, amelyek előállítását a szövetkezet egyedüliként végezte az országban; továbbá különböző fröccsöntött játékok; másrészt: papírtársasjátékok)

b)  Kartondoboz gyártás

c)   PVC fóliából hegesztett irodai- és reklámcikkek gyártása (mappák, határidőnaplók, stb.)

d)  PVC kábelszalagok és kábelcsomagoló anyagok gyártása a Magyar Kábel Műveknek.

1970 és 1990 között a szövetkezet létszáma már nem változott, viszont árbevétele ötszörösére nőtt (1991-ben 187 millió Ft volt az árbevétel). A Szövetkezet új neve: Plastolus Ipari Szövetkezet lett. A játék nagykereskedelemnek legnagyobb beszállítói lettünk (belföldön a TRIÁL nagyker; exportra a KONSUMEX felé szállítottunk).

Fejlesztéseit a cég saját erőből (állami támogatás nélkül) valósította meg és jó szakembereket adott az 1992-ben szövetkezetből 2 profillal (labdagyártás és PVC kábel szalagok gyártása) kilépő Plasto Ball Kft-nek, akik fejlesztették és a világpiacra bevezették a KOGELÁN sportlabdákat.

Tanúsítványok

Vállalkozásunk mindig megfelelő figyelmet fordított arra, hogy termékeink a vonatkozó szabványokban (és jogszabályokban) előírt minőségi követelményeknek és vevőink által elvárt igényeknek feleljenek meg.

E követelmények összességét, a megfelelőséget a kijelölt akkreditáló szervezetek vizsgálata által végeztetjük el.

Tüv Rheinland

Cégünk e feladatot a TÜV Rheinland InterCert Kft-vel szokta megrendelni. Az erre vonatkozó Megfelelőségi Tanúsítványt mellékeljük.

MSZ EN ISO 9001:2015

Termékeinket – a megfelelőségük biztosítása érdekében – megfelelő minőségirányítási rendszer keretei között állítjuk elő. Az ezt igazoló, az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány követelményeinek megfelelő alkalmazást a – szintén – mellékelt Cert Union Tanúsítvány igazolja (regisztr.sz.: HU-2018/01937-01130)

Csapat